ЙОМУ ПІДКОРИЛОСЯ НЕБО

21 травня 2012 року перестало битися серце ВОЛОДИМИРА ПЕТРОВИЧА ОКСЕМА – віце – президента Федерації авіамодельного спорту Чернігівської області, майстра спорту СРСР, чемпіона 1965 року з вільнолітаючих моделей, керівника авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, людини, яка всього себе віддавала авіамодельному спорту, вихованню дітей, любові до авіації…

Володимир Оксем народився 3 квітня 1942 року у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. З юних років мріяв про авіацію, захоплювався авіамоделюванням.

Після закінчення школи він вступив до Харківського авіаційного інституту, а в 1965 році переїхав до Чернігова, працював науковим співробітником НВО "Хімволокно".

Наприкінці дев’яностих років почав активно розвиватись напрямок радіокерованих моделей літаків та планерів і Володимир Петрович, за покликом свого серця, в 1992 році прийшов працювати керівником авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Перші гурткові змагання у класі радіокерованих моделей з його ініціативи були проведені у 2002 році. Відчувши смак і задоволення від польотів радіокерованих моделей планерів гуртківці з завзятістю стали готуватись до польотів.

На честь знаменної дати 200 - річчя Чернігівської губернії у 2002 році змагання на "Кубок Чернігівщини" з радіокерованих моделей планерів стали відкритими обласними, а у 2006 році були включені в календарний план Федерації авіамодельного спорту України з радіокерованих моделей планерів і досягли високої оцінки спортсменів України, Білорусії, Литви, Росії.

Вихованці - радіопланеристи В. Оксема входять в збірну команду України і є учасниками Чемпіонатів Європи та Світу.

Федерацією авіамодельного спорту Чернігівської області прийняте рішення на відзнаку пам’яті Володимира Петровича Оксема з 2013 року змагання з радіокерованих моделей планерів формули F3J іменувати "Кубок Чернігівщини імені В. Оксема".

/Files/images/novini/2014_OKSEM/2_6.JPG

/Files/images/novini/2014_OKSEM/CC7K5143.JPG

/Files/images/novini/2014_OKSEM/IMG_2781.JPG

/Files/images/novini/2014_OKSEM/IMG_6592.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 284