Чемпіонат Світу з радіокерованих планерів

Чернігівці знаються на авіамоделях найкраще

Це вкотре довели вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді виступаючи на Чемпіонаті Світу радіокерованих планерів.

З 10 по 20 липня 2014 року в місті Мартін проходив Чемпіонат Світу з радіокерованих планерів у якому взяли участь 29 країн світу.

Національну команду України представляли 6 авіамоделістів: троє дорослих і три юніори. Серед них - керівник авіамодельного гуртка Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Олександр Петренко та два його вихованці Олександр Чех і Нікіта Шолом зі своїми моделями підкорювали небо Словакії.

Дорослі спортсмени – чернігівці посіли золоту середину: 40-е і 48-е місце серед 80 учасників.

Нікіта Шолом входив до збірної команди юніорів України. У кваліфікаційних турах Нікіта продемонстрував вищий пілотаж польоту радіокерованого планеру F3G і вийшов до фіналу з І результатом, а у фіналі посів ІІІ почесне місце.

Підсумки змагань показали високий рівень підготовки спортсменів збірної команди юніорів України. Залишивши позаду гідних суперників із ПАР, Америки, Німеччини, Італії українці вибороли перше командне місце в класі радіокерованих планерів і отримали звання Чемпіонів Світу та перехідний кубок Переможців на якому увічнили свої імена .

Напередодні Чемпіонату Світу проходив Кубок Світу. І ще один вихованець Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Богдан Єрмак (керівник О.Петренко), зайняв ІІ почесне місце серед юніорів де приймали участь150 спортсменів з різних країн світу.

В.П.Автуніч,

заступник директора з НВР ЧОЦНТТУМ

/Files/images/novini/10_AVIA_SVITU/Команда- переможець Чемп¦онату Св¦ту.JPG

/Files/images/novini/10_AVIA_SVITU/команда-переможець на пТ¦дестал¦.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 445