120 років від дня народження Олександра Петровича Довженка

Низький уклін чернігівській землі

У Сосниці над тихою Десною.

Він тут, з душею мрійною, ясною,

Родивсь і виріс у цім простім селі.

Він тут ходив на зорі світанкові,

Вдихав життя, духмяний запах трав,

Тут щирим серцем, сповнений любові,

Він чари мови рідної вбирав.

Іван Гончаренко

10 вересня виповнилося 120 років від дня народження видатного нашого земляка, кінорежисера, письменника, одного з основоположників національного кінематографа, класика світового кіно – Олександра Петровича Довженка.

Народжений Україною, палко люблячи і щиро несучи її в своєму серці на протязі всього свого життя, він був грубо позбавлений права жити і працювати на рідній землі. Та попри все, весь світ побачив геніальні фільми «Арсенал», «Звенигора», «Земля»… центральною фігурою яких був український народ з його щирим і відкритим відчуттям справедливості, величезною любов’ю до батьківської землі й надзвичайним розумінням рідної природи.

«Слов’янство поки що дало світовій кінематографії тільки одного митця – мислителя і поета – Олександра Довженка», - згадував про творця інший відомий режисер та актор Чарлі Чаплін.

19 вересня 2014 року на базі Чернігівського обласного центру науко-технічної творчості учнівської молоді було проведено виховний захід «Співець краси, природи та людини», присвячений 120-річчю видатного земляка. Вихованці та керівники гуртків мали змогу глибше ознайомитися з життєвим та творчим шляхом Олександра Петровича, переглянувши документальний фільм «Співець краси, природи та людини», створений керівником дитячої відеостудії «Крок» Петром Ярмоленко.

Під час заходу була проведена вікторина «Творча спадщина О.Довженка».

/Files/images/novini/2014_dovjenko/8.JPG

/Files/images/novini/2014_dovjenko/2.JPG/Files/images/novini/2014_dovjenko/4.JPG/Files/images/novini/2014_dovjenko/5.JPG/Files/images/novini/2014_dovjenko/6.JPG/Files/images/novini/2014_dovjenko/7.JPG/Files/images/novini/2014_dovjenko/9.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 380