Разом – ми сила

Вихованці та педагоги Чернігівського обласного центру науково – технічної творчості учнівської молоді активно долучилися до проведення благодійних акцій на підтримку українських військовослужбовців, котрі перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Разом із організаторами акцій, гуртківці і керівники гуртків Центру НТТУМ влаштовували різноманітні виставки, майстер-класи, флешмоби, благодійні ярмарки де пропонували для продажу свої вироби. Саморобні витвори мистецтва та патріотичну символіку – все це можна було придбати за символічні гроші. Завдяки небайдужим людям у ці нелегкі часи кризи, дітьми та педагогами ЧОЦНТТУМ було зібрано 5643 грн., для воїнів 13-ого, 41-ого батальйонів та 1-ої танкової бригади: 16.08.2014р. – під час акції «Підтримай солдата» організованої ГФ «Народна самооборона» - 1442 грн.; 20.08.2014р. – під час другої акції «Підтримай солдата» організованої ГФ «Народна самооборона» - 2451 грн.; 19.10.2014р. - під час проведення Свята для всієї родини від тижневика «Сім днів». День передплатника (ресторан «Колиба») – 400грн.; Зібрано в колективі педагогічних працівників – 1350 грн.

01.11.2014р. – на площі «Небесної сотні» відбувся благодійний ярмарок «Зимовий спальник – кожному вояку Чернігівщини», де юні техніки також були активними учасниками. Вони надали на розпродаж вироби зроблені своїми руками: обереги, ляльки - мотанки, керамічні іграшки, вироби із солоного тіста, браслети з патріотичною символікою, листівки і ін.. Для закупівлі зимових спальників було зібрано і передано в ГО «Єдиний волонтерський центр» 1364 грн. Діти проймаються драматичними подіями, які відбуваються на сході нашої країни. Вони активно включилися до проведення акцій «Молитва за Україну», «Лист пораненому», «Голуб миру», «Надійний тил». Зворушливі листи з висловлюванням щирих побажань, патріотичні листівки, малюнки, власні вироби вихованців систематично передаються військовослужбовцям, які знаходяться на лікуванні у шпиталях та лікарнях і в зоні бойових дій. Приємно відзначити, що благодійні акції проходять за участі дітей, адже діти – наше майбутнє, і вони вкладають свій вагомий внесок у розвиток Української державності. Піклування та надання допомоги оточуючим, виховання в них співчуття, поваги – одна з важливих складових оновленого українського суспільства.

Патріотичне виховання молодого покоління – це завдання кожного із нас. Найактивнішими в цих акціях були керівники гуртків і вихованці художньо-технічного відділу на чолі з методистом Тетяною Пискун. Згодом до них підключилися педагоги і вихованці гуртків картингу та початкового технічного моделювання молодших школярів.

Валентина Автуніч

/Files/images/novini/2014_razom_mi_sila/CC7K7291.JPG

/Files/images/novini/2014_razom_mi_sila/DSC_7485.jpg

/Files/images/novini/2014_razom_mi_sila/DSC_7628.jpg

/Files/images/novini/2014_razom_mi_sila/H0Xl5F3TZQA.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 390