Повернутися до звичайного режиму

Cемінар для педагогів із залученням представника навчально-методичного центру захисту та безпеки життєдіяльності в Чернігівській області.

Щоб правильно діяти необхідно

багато знати, а щоб знати, треба навчатись.

(Грецька мудрість)

Досить актуальним в наш час є вислів грецьких філософів, особливо коли мова йде про дії, від яких залежить здоров’я та життя дітей. Саме вони є однією з найбільш вразливих категорій і у період навчально-виховного процесу відповідають за їх безпеку педагогічні працівники. Тож відповідно рекомендаційних листів Міністерства освіти і науки, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, з метою попередження та протидії можливим загрозам життю та здоров’ю вихованців ЧОЦНТТУМ, 17 лютого 2015 року було проведено спеціальний семінар для педагогів із залученням представника навчально-методичного центру захисту та безпеки життєдіяльності в Чернігівській області.

Старший майстер виробничого навчання НМЦ ЦЗ і БЖД Чернігівської області Фелікс Едмонтович Яворський нагадав слухачам як діяти за сигналом оповіщення про загрозу, або виникнення НС та як організовувати евакуацію дітей у навчальному закладі; повідомив про дії під час обстрілів та повітряних атак. Продемонстрував навчальний фільм «Знати, щоб вижити» у якому доступно роз’яснюється, як діяти у разі виникнення НС, терористичних актів, диверсій, мінування, а також провів відпрацювання практичних дій методом відеотренінгу. Під час тренінгу учасники детальніше дізналися про засоби індивідуального захисту, їх види та правила користування ними.

Зрозуміло, що зовсім уникнути небезпеки, на жаль, не можна, але зменшити негативні наслідки цілком можливо. І провідна та найвідповідальніша роль в цій справі належить педагогам які здатні грамотно, системно і цікаво підготувати та навчити молодь захистити себе в життєво небезпечних випадках. Проведене навчання допоможе керівникам гуртків «наблизити» дитину до надзвичайної ситуації, поставити перед вибором: як бути? як діяти?, бо саме такі уроки життя формують правильну поведінку на надзвичайну ситуацію в майбутньому. А ще для використання в роботі Яворський Ф.Е. надав методичні рекомендації та відеофільми відповідної тематики. Аналогічні навчання будуть організовані у кожному гуртку ЧОЦНТТУМ з вихованцями.

Заступник директора з НВР В.Автуніч

/Files/images/novini/2015_rk/1702_bjd/и 150.jpg

/Files/images/novini/2015_rk/1702_bjd/и 156.jpg

/Files/images/novini/2015_rk/1702_bjd/не.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 29