Повернутися до звичайного режиму

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Моя вишиванко, червона калино,Ти символ Вітчизни з прадавніх віків.Моя вишиванка – душа УкраїниІ зірка яскрава для дочок – синів.

21 травня – Всеукраїнський День вишиванки. Українська вишиванка - це символ здоров'я, краси, чистоти помислів і єднання з душею своїх предків, свого народу.

Вишивка – одна з давніх найбільш розповсюджених видів народного декоративно-прикладного мистецтва. Вона пройшла немалий шлях історією від минулого до сучасності і навіть, опісля багатьох років не втратила своєї популярності та важливості. Для українця вишиванка - це не просто елемент одягу. Це частинка його душі!!!

Працівники Чернігівського обласного центру НТТУМ не залишилися осторонь проблеми відродження та розвитку національних традицій та з задоволенням стали учасниками всеукраїнської акції. Прийшли "на роботу як на свято" - у вишитих сорочках та здійснили екскурсію до історичної частини міста Чернігів. Керівники гуртків декоративно-ужиткового відділу вишили 5-ти метровий рушник – оберіг центру.

Вишиванка - річ, яка не лише радує око, але і душу, це спогад рідного, історичного. Якою б технікою не була виконана вишивка, якими б кольорами чи орнаментом - факт, що вона Українська гріє серце зглибини.

Одягнімо, друже, вишиванки —Наш чарівний український стрій.Не для когось, не для забаганки,А для себе, вірний друже мій.

/Files/images/novini/2015_rk/vishivanki/C7K3005_новый размер.JPG


Кiлькiсть переглядiв: 301