Картинг – спорт високих досягнень

Вважається, що картинг придумали військові льотчики в США після Другої світової війни. Вони влаштовували перегони по льотному полю, на візках для підвезення зброї. Але це хобі було поширене лише у вузьких колах, поки у серпні 1956 року на автогонках в Італії публіці не представили новий нескладний карт. Машину назвали візком (англ. «сart» - спеціальний спортивний мікроавтомобіль, призначений для тренувань та участі у змаганнях).

Гуртки картингу в Чернігівському обласному центрі науково - технічної творчості учнівської молоді (тоді – станції юних техніків) з’явилися у 1966 році, а в 1967 – відбулись перші змагання, після яких все змінилося. Того ж року Федерація автомотоспорту СРСР визнала картинг, були прийняті загальні правила змагань, почалося серійне виробництво картів. З’явилося перше покоління власне картингістів – людей, які займалися лише картингом. Відтоді картинг став підготовкою до великого автоспорту.

Традиційно в жовтні обласним Центром НТТУМ проводяться обласні відкриті змагання учнівської молоді з картингу «Осінній Кубок Чернігова», які вже третій рік поспіль присвячуються метру автомобільного спорту Чернігівщини - Петру Євгенійовичу Новицькому. В цьогорічних змаганнях взяли участь 52 спортсмени - вихованці станцій юних техніків з Остра, Мени, Щорса, Ніжина, міста Києва та ЧОЦНТТУМ. В особистому заліку переможцями та призерами в різних класах машин стали – Фаткулін Тимофій, Трухан Дмитро, Гошко Нікіта, Бараненко Гліб, Карпенко Олександр, Сушениця Назар, Леоненко Євген, Примаков Владислав та Лупін Ігор, вихованці обласного Центру НТТУМ; Богіла Данило, Жучков Денис, Максимець Іван, Жучков Богдан, Ковтуненко Володимир – вихованці Остерської станції юних техніків; Ковтун Богдан та Скрипка Максим – Ніжинської станції юних техніків; Антосік Назар та Кравець Артем – вихованці Щорської станції юних техніків; Трало Федір – вихованець Менської станції юних техніків.

Нагородження переможців цьогорічних змагань кубками відбулось за підтримки народного депутата України - Владислава Атрошенка та представника обласного осередку Національного олімпійського комітету України - Ніни Лемеш.

/Files/images/novini/2015_rk/1010_karting/_C7K7898.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/1010_karting/_C7K7691.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/1010_karting/_C7K7718.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/1010_karting/_C7K7873.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/1010_karting/DSCF7780.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/1010_karting/DSCF7804.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 380