До Дня вигнання нацистських окупантів з України

Друга світова війна проти нацистських окупантів – це страшна війна минулого століття. Це пекуча рана, що болить досі чи не кожній українській родині.Українці, що воювали тоді проявляли чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі до останнього подиху. Для України ціна перемоги над нацистськими окупантами жахлива – мільйони людських жертв…

У кожному селі та місті споруджено обеліски в пам'ять про тих кому не судилося повернутися. На гранітних плитах золотом викарбовано їхні імена. По всій Україні розкидала війна безіменні могили. Ім'я солдата загубилося на шляхах Другої світової війни.

З нагоди 71-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України в ЧОЦНТТУМ для вихованців відбувся урок-екскурсія пам'ятними місцями Чернігова, пов'язаних з подіями Другої світової війни. Гуртківці запалили лампадки пам'яті та поклали квіти до Меморіального комплексу жертв фашизму, до Могили невідомого солдата, до Братської могили воїнів у сквері ім. М.М. Попудренка та до Пам’ятного знаку на честь визволення Чернігова.

Не померла слава тих днів, ніколи не зітреться у нашій пам'яті велич народного подвигу. Ми пам'ятатимемо про тих, хто не шкодуючи життя воював за майбутнє нашої держави.

Сльоза зорі над обеліском,

Сховавши клопоти людські і сни.

Сьогодні ми поклонимося низько

Усім, хто не прийшов з війни…

/Files/images/novini/2015_rk/do_dnya_vignannya_natsistskih_okupantv_z_ukrani/1.png

/Files/images/novini/2015_rk/do_dnya_vignannya_natsistskih_okupantv_z_ukrani/PA130196.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/do_dnya_vignannya_natsistskih_okupantv_z_ukrani/PA130201.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/do_dnya_vignannya_natsistskih_okupantv_z_ukrani/PA130215.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/do_dnya_vignannya_natsistskih_okupantv_z_ukrani/PA130216.JPG

/Files/images/novini/2015_rk/do_dnya_vignannya_natsistskih_okupantv_z_ukrani/t7Oa-QxtsHQ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 448