«Розвиток творчої обдарованої особистості в умовах сучасного закладу позашкільної освіти»

31жовтня – 1 листопада 2019 року на базі Городнянської станції юних техніків за сприяння Управління освіти і науки облдержадміністрації, відділу освіти Городнянської міської ради та Чернігівського ОЦНТТУМ відбувся обласний семінар директорів, заступників директорів і методистів закладів позашкільної освіти з науково-технічного напряму за темою: «Розвиток творчої обдарованої особистості в умовах сучасного закладу позашкільної освіти».

У заході взяли участь 29 педагогічних та науково-педагогічних працівників, органи державної влади та місцевого самоврядування.

Радо вітав колег начальник відділу освіти Городнянської міської ради Грогорій Смоляр, який висвітлив питання організації позашкільної освіти з науково-технічного напрямку в сучасних умовах, зокрема в умовах децентралізації.

З презентаційними творчими напрацюваннями, акцентувавши увагу на розвитку творчої обдарованої особистості в умовах сучасного закладу позашкільної освіти, виступили директор Городнянської СЮТ Ігор Панасевич та методист Наталія Пилипенко. Учасники семінару познайомилисьзі специфікою роботи освітнього закладу,його успіхами і досягненнями, деякимипроблемамиташляхамиїхвирішення.

Керівники гуртків Надія Лось, Сергій Жаловський і Олександр Пилипенко провели майстер-клас із лозоплетіння та демонстрували радіокеровані авіа- та судомоделі.

Учасниками семінару було опрацьовано багато нагальних питань щодо організації роботи технічних гуртків, відбувся обмін досвідом, який був надзвичайно конструктивний та дієвий.

Круглий стіл продовжувався обговоренням проблем та перспектив освітнього процесу, обговорювали чинники якості позашкільної освіти. Чимало йшлося й про те, що основним завданням позашкільної освіти є не просто навчити певних компетентностей, а й виховати людину із власною точкою зору.

Відповідно до програми семінаруучасники заходу були залучені до екскурсійної програми м. Городня.

Насичена змістовна програма сприяла створенню ділової атмосфери, зацікавленому професійному спілкуванню.

/Files/images/novini/2019/semnar_1020119/IMG_4856а.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 339