Обласні відкриті змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту «Мирне небо України» (вільнолітаючі моделі у приміщенні)

24 лютого 2020 року у приміщенні позашкільного навчального закладу «Чернігівська обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» відбулися обласні відкриті змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту «Мирне небо України» (вільнолітаючі моделі у приміщенні). Організатором змагань є Чернігівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді за підтримки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

У змаганнях взяли участь 15 спортсменів з Менської та Сновської станцій юних техніків, Коропського центру дитячої та юнацької творчості та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. З об’єктивних причин не приїхали команди комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Семенівської міської ради, Прилуцького міського Центру науково-технічної творчості молоді та Городнянської станції юних техніків.

Учасники власноруч виготовили моделі літаків, які можуть літати тільки в закритих приміщеннях. Вони приводяться в дію двигуном з гуми (або іншого еластичного матеріалу), а підйомна сила виникає за рахунок аеродинамічних сил, які діють на нерухомі несучі поверхні в польоті. Серед основних завдань учасників – не лише виготовити модель правильно, щоб вона відповідала всім характеристикам, а й налаштувати її так, щоб вона пролетіла найдовше. Це доволі складно, оскільки є багато складників, які можуть вплинути на траєкторію та тривалість польоту моделі. Кожна модель пройшла перевірку на відповідність технічним вимогам. Усі моделі, представленні на змагання, відповідали вимогам діючих «Правил змагань із авіамодельного спорту».

Змагалися юні спортсмени у трьох класах моделей: F-1M (модель для початківців), F1R та F-1L. Кожний із учасників мав можливість здійснити шість польотів. Два найбільш вдалі польоти за часом йшли у залік.

За результатами змагань визначилися переможці особисто-командної першості. Найкращі результати показали вихованці Коропського центру дитячої та юнацької творчості та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, які отримали найбільшу кількість медалей у заході. У особистій першості переможцями та призерами стали:

Клас F1М

І місце – Андрій Коноваленко, ЧОЦНТТУМ

ІІ місце – Олександр Муцький, ЧОЦНТТУМ

ІІІ місце – Іванна Черебило, Коропський ЦД та ЮТ

Клас F1L

І місце – Тимофій Костирко, Коропський ЦД та ЮТ

ІІ місце – Іван Петренко, ЧОЦНТТУМ

ІІІ місце – Макарій Даниленко, Коропський ЦДтаЮ

Клас F1R

І місце – Дмитро Лєпілін, Коропський ЦДтаЮ

ІІ місце – Данило Матвієнко, ЧОЦНТТУМ

ІІІ місце – Микола Пеклуха, Менська СЮТ

Командні місця розподілилися так:

І місце – команда Коропського центру дитячої та юнацької творчості;

ІІ місце – команда Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді;

ІІІ місце – команда Менської станції юних техніків.

Команди-переможці отримали пам’ятні кубки, дипломи та подарунки Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості. Переможці та призери змагань учнівської молоді з авіамодельного спорту у кожному класі були нагороджені дипломами, медалями та подарунками Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо всім юним авіамоделістам натхнення та підкорення нових спортивних вершин!

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5257.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5308.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5416.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5452.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5859.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5873.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5993.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5999.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K5226.JPG

/Files/images/novini/2020/02AVIA/_C7K6012.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 280