ОБЛАСНИЙ ЗАОЧНИЙ КОНКУРС РОБІТ ЮНИХ ФОТОАМАТОРІВ «ЧЕРНІГІВЩИНА – МІЙ РІДНИЙ КРАЙ»

Вміння фотографувати – це в першу чергу творчість, а вже після цього копітка повсякденна робота, без якої ви ніколи не зможете створити справжні шедеври.

У жовтні 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний заочний конкурс робіт юних фотоаматорів «Чернігівщина – мій рідний край» (далі – Конкурс). Цього року на Конкурс подано 332 світлини від здобувачів освіти з 25 закладів позашкільної та загальної середньої освіти Чернігівської області.

Фотороботи оцінювалися за такими критеріями: новизна та сучасність матеріалу, технічна складність, художнє оформлення, виконавча майстерність, загальне художнє враження та найкраще вираження теми. Членами журі визначено переможців та призерів у трьох вікових категоріях: молодша – 6-10 років, середня – 11-14 років та старша – 15-19 років у номінаціях: «Портрет», «Пейзаж», «Натюрморт», «Побутові або жанрові фото», «Звичаї та обряди нашого краю», «Архітектура», «Спортивне фото», «Макрофотографія», «Флора та фауна», «Позажанрове фото», «Фото з застосуванням програми Adobe Photoshop». Учасники Конкурсу надсилали на розгляд журі фотороботи як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Варто зауважити, що фотороботи виконано на високому, як для аматорів, рівні, зокрема, це стосується виконавчої майстерності та ступеня емоційного впливу. Відчувається майстерність фіксувати навколишній світ, нариси з повсякденного життя, вміння спостерігати та помічати особливі дрібнички в оточуючому нас світі, передати внутрішні переживання та характер людей, оспівується любов до України, свого краю, своєї сім’ї.

Фотороботи переможців обласного заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Чернігівщина – мій рідний край» направлені до Українського державного центру позашкільної освіти для участі у Всеукраїнському конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!».

Бажаємо нашим юним фотомитцям перемоги у Всеукраїнському конкурсі!

Ознайомитися з роботами переможців та призерів конкурсу можна за посиланням: https://1drv.ms/v/s!AiBRZROTgZNxg2xd277vGttUB4e5?e=c5qdHU

Ознайомитися з протоколами конкурсу можна за посиланням: http://ocnttum.edukit.cn.ua/dokumenti/downloadcenter/localdetails/249

Кiлькiсть переглядiв: 129