ОБЛАСНА ВИСТАВКА-КОНКУРС З МИСТЕЦТВА ОРИГАМІ

У листопаді 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано та проведено обласну виставку-конкурс з мистецтва оригамі (далі – Виставка-конкурс) серед вихованців закладів позашкільної освіти.

Виставка-конкурс сприяла виявленню та підтримці обдарованих дітей та молоді, які займаються в гуртках оригамі та паперової пластики, ознайомленню з традиційним японським мистецтвом оригамі та сучасними напрямами його розвитку в Україні, популяризації запропонованого напряму роботи, стимулюванню творчого та інтелектуального розвитку дітей, розвитку творчих здібностей, кмітливості, формуванню стійкого інтересу до пошукової творчої діяльності. Крім того, складання виробів у техніці оригамі допомагає розвивати пам’ять, мислення, просторову уяву.

Тема Виставки-конкурсу «Дерево Життя» стала загальною майже для всіх композицій. Дерево Життя – один з найдавніших символів, основа світогляду наших пращурів, це символ мудрості та гармонії. Дерево об’єднує минуле, теперішнє та майбутнє, воно стоїть поза часом та простором, воно є центром всесвіту, воно є сам всесвіт, у всіх його вимірах. В українській традиції Дерево Життя також займало немале місце та значення, було чи не найважливішим та центральним від усіх інших символів.

В експозиції Виставки-конкурсу представлено 32 роботи вихованців гуртків оригамі та паперопластики, віком від 6 до 17 років включно, зі всієї області.

На розгляд журі подано роботи з Городнянської (1 робота), Ніжинської
(4 роботи), Менської (1 робота) станцій юних техніків, Ічнянського Будинку дитячої та юнацької творчості (2 роботи), Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва (3 роботи), Корюківського Центру дитячої та юнацької творчості
(3 роботи), Коропського центру дитячої та юнацької творчості (2 роботи), структурного підрозділу позашкільної освіти «Центр позашкільної освіти» Куликівського ліцею Куликівської селищної ради (1 робота), Новгород-Сіверського Центру дитячої та юнацької творчості (1 робота), Сновського центру позашкільної освіти (4 роботи), Холминського Будинку творчості дітей та юнацтва (3 роботи), комунального закладу позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Семенівської міської ради (3 роботи), комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Носівської міської ради
(2 роботи), Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (2 роботи).

Найбільшу кількість експонатів представили учасники з Ніжинської станції юних техніків, Сновського центру позашкільної освіти. Високий рівень виготовлення експонатів та найкращі результати продемонстрували вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Корюківського Центру дитячої та юнацької творчості, Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва.

На Виставку-конкурс представлено експонати за трьома напрямами:класичне оригамі та кірікомі оригамі, модульне оригамі, паперопластика та квілінг.

Кращі роботи відзначено конкурсним журі, переможців нагороджено дипломами Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді І, ІІ та ІІІ ступенів окремо за кожним напрямком та віковою категорією.

До Вашої уваги роботи переможців Виставки-конкурсу.

Ознайомитися з роботами переможців Виставки-конкурсу можна за посиланням: ОБЛАСНА ВИСТАВКА-КОНКУРС З МИСТЕЦТВА ОРИГАМІ

Дипломи отримати можна за посиланням

Кiлькiсть переглядiв: 115